Per 01-09-2022 zullen onze trainingen georganiseerd worden door TAC ACADEMY te Waalwijk. Dit wordt dan tevens de locatie waar de trainingen plaats zullen vinden. De mensen van TAC ACADEMY hebben een hele mooie nieuwe afdeling opgezet voor ons. Met super fijne voorzieningen en veel Brabantse gezelligheid.

TAC Academy
Schutweg 25
5145 NP Waalwijk

Last van teruggetrokken folies uit persingen?
Niet met de SVA-Methode!

SVA (Stressless Vinyl Application) is een innovatieve methode voor carwrapping. Het biedt onder andere de oplossing voor een heel oud probleem, namelijk het terugtrekken van de folie uit persingen. De methode van carwrapping is ontstaan door het constant zoeken naar manieren van aanbrengen, waarbij er zo min mogelijk tot geen spanning staat op de kritieke plaatsen van een wrap. Dit wordt bereikt door middel van het verleggen van spanning naar een hoger liggend deel of het compleet spanningsloos aanbrengen van de folie. Natuurlijk altijd met het oog op een zo hoog mogelijk haalbare kwaliteit voor de klant. Dit omdat het mijn persoonlijke mening is dat “het leveren van constante kwaliteit, de beste reclame is”.

De voordelen van SVA

 • Hogere afwerkingsgraad (geen tekenen van oprekken)

 • Geen lijm vermindering per cm2 (zelfs kleine toename)

 • Geen oprekken van de folie (dus ook geen terugtrekken)

 • Geen verkleuring door oprekken

 • Geen vertekening van het beeld bij Full Colour prints

 • Geen reparatie gevallen met als gevolg hoge kosten

 • Niet meer doodföhnen (wel goed naverwarmen)

Als je het bij ons laat doen, garanderen wij dat het niet loskomt

Wanneer u deze methode beheerst, zult u er niet snel meer voor kiezen om nog gebruik te maken van de conventionele methode. Het onder spanning inföhnen van folie in persingen of andere dieper liggende delen is verleden tijd. Met een SVA certificaat op zak kunt u letterlijk zeggen ”Als je het bij ons laat doen, garanderen wij dat het niet loskomt.” Zelfs al bent u er heilig van overtuigd dat u de conventionele manier onder de knie heeft, zult u na het nemen van onze basistraining zien dat dit een slimmere manier van werken is. De verschillende fabrikanten hebben miljoenen besteed aan het verbeteren van de vinyl en het wordt tijd dat wij ons steentje bedragen aan deze ontwikkelingen. Laat u overtuigen van de methode tijdens onze intensieve training! Veel tevreden gecertificeerde klanten gingen u al voor!

Training: Basis

De Basis training is voor gevorderden in de Sign Industrie. Deze 1 daagse training is gericht op het veranderen van de mindset van conventionele monteurs. We maken in 1 dag een SVA plakker van je, op Fleetmarking niveau.

Aangezien deze trainingen zijn opgesteld voor professionals voorzien wij geen problemen met het daadwerkelijk uitvoeren van de methode. Mochten sommige  toch nog enige moeite hebben met de uitvoering, staan er twee trainers voor raad en daad. Aangezien SVA opgezet word als een onafhankelijk keurmerk voor topkwaliteit, is er voor diegene die eventueel nog ietwat stoeit met de methode een mogelijkheid twee weken de tijd te nemen om het goed onder de knie te krijgen. Zij kunnen hun uitvoering na het praktijk gedeelte van een trainingsdag nog eens komen laten zien op afspraak.

Verloop trainingsdag

 • Theorie: SVA Technieken

 • Praktijk: SVA Technieken op persing panelen

 • Praktijk: Examen

Training: Basis

 • 1 dag
 • Bij deze training gaan wij er van uit dat U al enige ervaring heeft in de Sign Industrie

Training: Expert

De Expert training bestaat uit twee dagen met maximaal een half jaar oefen tijd er tussen in. Deze training is echt voor deelnemers die ambiëren om van carwrappen hun beroep te maken. Deze training is van hoog niveau en vergt een behoorlijke toewijding. Hier ga je de eerder aangeleerde principes toepassen op technisch uitdagende carrosserie delen.

Nu de moeilijkheidsgraad stijgt zullen we in groepen van twee gaan werken, dit is wat we sowieso adviseren aan te houden in de praktijk. We zullen in deze twee intensieve dagen gaan oefenen op een aantal moeilijke objecten waarbij we dieper kunnen ingaan op de Applicatie Technieken zoals besproken in de Basis Training. We zullen ook aan de slag gaan met infrarood, zodat jullie de voordelen hiervan kunnen ervaren. De Expert Training is alleen te boeken door licentiehouders en te volgen door houders van het BASIS/BEGINNERS certificaat. Na een goede afronding van de training zal de vermelding op de website een upgrade krijgen naar EXPERT en het prachtige nieuwe certificaat zal worden overhandigd.

De tweede dag zal plaats vinden op een andere datum op een ander nader te bepalen tijdstip. Uit pilot trainingen met zeer getalenteerde foliemonteurs is gebleken dat het beter is een periode open te laten voor oefening van de nieuw aangeleerde technieken/mind set. Tevens bestaat de tweede dag volledig uit praktijk en kan worden beschouwd als het examen.

Training: Expert

 • 2 dagen
 • Voor deze training dient u te beschikken over het certificaat Basis of Beginner.

De voordelen van een SVA licentie

Carwrapping

Hier kunt U uw aanvraag plaatsen voor de beste carwrap mogelijk in Nederland. Al onze Carwrap partners zijn minimaal SVA-Expert gecertificeerd.

Fleetmarking

Een goede Fleetjob valt of staat met de installer die de folie aanbrengt. De moeilijkheidsgraad van deze klussen word vaak onderschat.

Paintprotection

PPF is een 100% transparante, onzichtbare en zelfherstellende bescherm folie om het lakoppervlak te beschermen tegen beschadigingen van buitenaf.

Waarom SVA?

 • Landelijke dekking
 • Kwaliteit als oogmerk

 • Goed opgeleid personeel

 • Vakmensen met verstand van zaken
 • Merk onafhankelijk

 • Pasklare oplossing voor Uw uitdaging
 • De juiste materialen voor uw toepassing

SVA Certificaat

SVA (Stressless Vinyl Application) is een innovatieve methode voor carwrapping. Het biedt onder andere de oplossing voor een heel oud probleem, namelijk het terugtrekken van de folie uit persingen. Wanneer u deze methode beheerst, zult u er niet snel meer voor kiezen om nog gebruik te maken van de conventionele methode. Het onder spanning inföhnen van folie in persingen of andere dieper liggende delen is verleden tijd. Met een SVA certificaat op zak kunt u letterlijk zeggen ”Als je het bij ons laat doen, garanderen wij dat het niet loskomt.”