Wat is Paintprotection?

Dat is eigenlijk een makkelijke vraag, het is namelijk letterlijk vertaald lakbescherming.

Maar lakbescherming bestaat in vele vormen. Er zijn vele vloeibare vormen die zorgen voor een “soort” van bescherming, ze kunnen uw voertuig tijdelijk beschermen tegen schade van vogelpoep en kalk door bijvoorbeeld opgedroogde waterdruppels. Dit gebeurt vaak met een hydrofobe laag, die water en tegelijkertijd daarmee vuil afstotend is.

Bij deze vloeibare vormen wordt vaak gebruik gemaakt van kracht termen als Quartz, kristal en of nano coatings. Maar komen allemaal neer op hetzelfde principe. Een flinterdunne tijdelijke chemische laag, die met een sponsje wordt aangebracht over de laklaag van uw voertuig heen.

Er is echter maar één manier om uw voertuig echt te beschermen tegen steenslag. Dat is namelijk door middel van een bufferzone tussen de veroorzaker “kiezelstenen” en uw voertuig.

Het is te vergelijken met een kreukelzone bij uw voertuig. Om te voorkomen dat u gewond raakt bij een ongeval is er een zone die eenvoudig de klap voor u opvangt.

Kortom wilt u uw voertuig optimaal beschermen tegen steenslagschade, zult u een PPF ofwel PAINT PROTECTION FILM moeten aanbrengen.

Ook hierin zijn verschillende soorten en kwaliteiten leverbaar. De meeste hiervan voldoen goed in het beschermen van uw voertuig tegen steenslag.

Er zijn films die beschikken over een zelfhelende toplaag. Dat wil zeggen dat het bekrassen van uw voertuig nagenoeg onmogelijk wordt. Het is zelfs zo dat niet al te ernstige krassen vanzelf weer verdwijnen en dit proces is door middel van toegevoegde warmte te versnellen.

De laatste ontwikkeling op het gebied van PPF is een hydrofobe laag geïntegreerd in de toplaag. Dit was tot nu toe alleen mogelijk, door het alsnog aanbrengen van zo’n eerder vernoemde en tijdelijke vloeibare laag. Maar het is inmiddels gelukt deze laag op moleculair niveau te integreren.

Het aanbrengen van PPF is een zeer nauwkeurig en secuur werk, het voertuig moet om te beginnen brandschoon zijn. Het beste scenario is natuurijk een nieuwe rechtstreeks uit de showroom.

Aangezien PPF meestal glashelder en doorzichtig is, kunt U zich wel voorstellen dat alle eventuele beschadigingen en oneffenheden zichtbaar blijven. Het is zelfs zo dat in sommige gevallen de beschadigingen beter zichtbaar worden na het aanbrengen van een PPF laag.

Het is ook van het grootste belang dat een voertuig niet voorzien is van een wax of coating laag, omdat de film dan niet kan hechten op de lak.

Er zijn een tweetal mogelijke manieren van het aanbrengen van PPF:

De eerste en meest prijsgunstige manier is installatie door middel van patronen.

Op deze manier worden er eerst patronen op maat gesneden, die precies op uw auto passen en aangebracht worden. Het nadeel hiervan is dat er redelijk veel naadjes en randen van de film zichtbaar blijven. Aanvankelijk Ziet u dit met het blote oog bijna niet. Maar na een aantal weken kan er zich vuil hechten aan deze randjes, waardoor ze zichtbaar worden. Dit neemt niet weg dat uw auto wel beschermd is tegen steenslag en de elementen.

De tweede en kostbaardere manier is een Custom installatie.

Een uiterst precies handwerk. Bij deze wijze van installatie wordt er vanaf de rol, specifiek voor uw voertuig een laag PPF Aangebracht. Waarbij er vanuit wordt gegaan dat er zo weinig mogelijk naden worden gemaakt. En dat er echt om de randen heen wordt gewerkt, waardoor de film nagenoeg onzichtbaar wordt. Een ander voordeel van de manier is dat de eindes van de film, minder blootgesteld worden aan de elementen. Kortom een sterkere, optisch mooiere manier. Maar erg arbeidsintensief en hoger in materiaal verbruik.

Voordelen van SVA (Stressless Vinyl Application)

Voor u als klant

De folie trekt niet terug uit dieper gelegen delen

Geen verlies van inkomsten door vervelende reparaties aan de signing.

Betere en mooiere afwerking, omdat er geen verkleuring en vervorming ontstaat

Een goed gewrapt wagenpark, aangebracht door professionals met kwaliteit en uw tevredenheid als uitgangspunt

Voor u als wrapper

De folie trekt niet terug uit dieper gelegen delen, waardoor je garantie kunt geven op je werk.

Bedrijven met alleen een licentie zullen gecertificeerde wrappers moeten inhuren.

Meer werk aangezien je grote voordeel ten opzichte van een niet gecertificeerd collega.

Voor bedrijven

De folie trekt niet terug uit dieper gelegen delen, waardoor je garantie kunt geven op je werk

Samenwerking met professionals die kwaliteit en uw tevredenheid als uitgangspunt hebben

Meer werk aangezien je grote voordeel ten opzichte van een collega zonder licentie

Verschillen

Er zullen een tweetal trainingen ter beschikking komen, namelijk BASIS en EXPERT. Bij de BASIS training waarmee iedereen begint, wordt in een kleine dag het pure basis idee achter deze methode aangeleerd. Met deze methode heeft u al een groot voordeel op uw collega’s. Als deze training goed wordt afgesloten en bezegeld met een certificaat.

Kunt U met de EXPERT training nog dieper ingaan op deze methode en de denkwijze erachter. Deze training zal op een later, nader te bepalen tijdstip worden ingevoerd. Bij succesvol afsluiten van deze training, zal uw vermelding op de website worden aangepast naar SVA EXPERT.

SVA Training Beginner

Complete training in drie dagen

Inclusief lunch

Aanvang 10:00 uur

Bezegeld met certificaat (bij succesvolle afronding)

SVA Training Basis

Complete training in één dag

Inclusief lunch

Aanvang 10:00 uur

Bezegeld met certificaat (bij succesvolle afronding)

SVA Training Expert

Complete 2-daagse training

Inclusief lunch

Aanvang 09:00 uur

Bezegeld met certificaat (bij succesvolle afronding)